FRÅGOR & SVAR

Klicka på respektive rubrik för att få svar på dina frågor. Har du ytterligare frågor så kontakta oss.

Frågor & svar

Vad är ImagineCare?

ImagineCare från företaget ImagineCare AB är en lösning för så kallad egenmonitorering.

Hur fungerar tjänsten?

Via ImagineCare vår användarvänlig app kan du som patient följa upp och rapportera hälsovärden till vårdpersonalen. Via appen skickas sen dina mätvärden och svar till din vårdgivare på ett säkert sätt. Där får vårdpersonalen automatiskt notiser när du överskrider dina gränsvärden och kan göra proaktiva insatser som till exempel att justera din medicinering.

Hur registrerar jag mig för tjänsten?

ImagineCare är i dagsläget upphandlat av två regioner, Östergötland och Jämtland/Härjedalen. Bor du i någon av dessa regioner kan du som patient ta kontakt med din vårdcentral och be om att få självregistrera dig. Tillsammans med din sjuksköterska så tar du fram din vårdplan.
Därefter laddar du ner appen ImagineCare och börjar registrera och mäta dina värden.
[Länk till kom igång manualen]

Hur gör jag när jag vill ha kontakt med min sjuksköterska via appen?

Du går in i appen och klickar på symbolen längst ner till höger som ser ut som en pratbubbla, där kan du skriva textmeddelande (chatta) med din vårdpersonal.

Hur mäter jag mitt blodtryck?

Du mäter ditt blodtryck med den blodtrycksmätaren som du har fått hemskickad till dig. Den har så kallad Bluetooth-uppkoppling. Enheten måste vara ha kopplats ihop med din läsplatta eller mobiltelefon. I manualen här kan du läsa hur du går till väga steg för steg [Länk till manualen]

Hur mäter jag min vikt?

Du mäter din vikt med den medföljande våg som du har fått hemskickad till dig. Den har så kallad Bluetooth-uppkoppling. Enheten måste vara ha kopplats ihop med din läsplatta eller mobiltelefon. I manualen här kan du läsa hur du går till väga steg för steg. [Länk till manualen]

Om jag har KOL, vad jag då rapportera?

Om du har kommit överens med din vårdgivare att registrera och följa dina KOL-besvär så ska du dels svara på ett frågeformulär och sen ska du följa upp din kroppstemperatur med hjälp av en vanlig febertermometer. För att kunna besvara på frågorna och registrera din temperatur måste din mobiltelefon eller läsplatta vara uppkopplad på internet. I manualen kan du läsa hur du går till väga steg för steg. [Länk till manualen]

Hur registrerar jag mitt blodsocker?

Du registrerar ditt blodsocker manuellt dagligen i ImagineCare. I manualen här kan du läsa hur du går tillväga steg för steg. [Länk till manualen]

Kan jag mäta även när jag inte har uppkoppling/Internet

Du kan mäta ditt blodtryck även då du inte har Internet. Så fort du får kontakt med Internet igen så kommer dina värden att synkas.

Mina mätvärden registreras inte i appen, varför?

För att enheterna ska kunna kommunicera med varandra måste mätutrustningen först kopplas ihop med din läsplatta eller mobiltelefon. Därför är det viktig att du har Bluetooth aktiverat för att parkopplingen ska vara möjlig. Det aktiverar du i läsplattans eller mobiltelefonens inställningar för Bluetooth. Tänk på att Bluetooth har begränsad räckvidd. Enheterna ska därför inte vara mer än några meter från varandra när de parkopplas eller då mätning görs.

[Länk till Kom igång manualen]

Fungerar tjänsten på alla telefoner?

ImagineCares applikation fungerar i dagsläget på både Android och IOS. Se till att ha senaste versionerna på både mobiloperativ och applikation för bästa upplevelse.

Kan jag låna ut min mätutrustning till min partner eller vän?

Nej, det går tyvärr inte det kan påverka din egen uppföljning. Det gör att fel mätvärden kommer in till sjuksköterskorna när de ska följa upp hur du mår.

Hur vet jag att mina personuppgifter är säkra hos er?

Alla uppgifter du lämnar ifrån dig i appen och alla dina värden samlas i din journal hos din vårdcentral. Vi sparar också dina personuppgifter och alla dessa uppgifter bli en del i din journal. Uppgifterna är sekretessklassade enligt journallagen. Patientdatalagen kräver att vi samlar in dessa uppgifter. Vi värderar alltid din integritet och samlar inte in mer uppgifter än vi behöver. Du kan läsa vår fullständiga integritetspolicy som finns i appen och på vår hemsida: [Länk till sekretesspolicy]

Hur avbryter jag min monitorering hos er?

Då din tjänst föreskrivits av din region så kontaktar du enbart regionen så avbryter de din monitorering.

Hur byter jag batteri i mitt aktivitetsarmband?

Annette Brodin Rampe
Verkställande Direktör

Vi brinner för att skapa en trygg och hälsosam miljö för människor som är kroniskt sjuka. Vi tror att människor mår bättre av att vistas i sin hemmiljö och leva ett aktivt liv trots sin diagnos.